DIÓS-FAHÉJAS-BARACKLEKVÁROS CSIGA (gluténmentes lisztből)

DIÓS-FAHÉJAS-BARACKLEKVÁROS CSIGA (gluténmentes lisztből)

TÉSZTA

• 150g Szafi expressz lisztkeverék kelesztés nélküli tésztákhoz

• 50g kókuszvirág cukor

• 1 csipet só

• 140 g víz

• 10g frissen facsart citromlé


TÖLTELÉK

• 35g dió (én mozsárban törtem)

• 1g fahéj

• 60g baracklekvár (édesítés nélküli)

• 30g kókuszvirág cukor

• kicsi víz ha túl sűrű


Kicsi olaj majd a sütés végén a megkenéshez.


1. A tészta összes alapanyagát gyúrjuk össze, majd hagyjuk pihenni 5 percet.

2. Mialatt pihen a tészta keverjük össze a töltelék hozzávalóit.

3. Lisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát téglalap alakúra, kenjük meg a töltelékkel jó vastagon és csavarjuk fel.

4. A felcsavart rolnit szeljük fel kicsi csigákra.

5. A sütőpapírral kibélelt tepsibe pedig mehetnek is a kis csigák. Hedonitak meg a tetejére is kenhetnek egy kis lekvárt sütés előtt (én kentem👌🏻).

6. 160 fokos előmelegített sütőben kb. 25 perc és készen is vannak.

7. Kivétel előtt még kenük meg olajjal és süssük plusz 2-3 percig, hogy szép fényesek legyenek a kis csigáink.


A recept alapját amúgy a lisztes zacskó hátán lévő kakaóscsiga recept adta – ami szintén mennyei – csak ma kisérletezős kedvemben voltam és egy kicsit tovább gondoltam. Megérte. 😋


Remélem sokan elkészítitek és nektek is finom lesz.


JÓ ÉTVÁGYAT HOZZÁ!

Leave a Comment

Lépj velem kapcsolatba!

Kedves Látogató! Kérdezz bátran tőlem emailben és amint tudok válaszolok Neked.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search