DIÓS-FAHÉJAS-BARACKLEKVÁROS CSIGA (gluténmentes lisztből)
TÉSZTA
• 150g Szafi expressz lisztkeverék kelesztés nélküli tésztákhoz
• 50g kókuszvirág cukor
• 1 csipet só
• 140 g víz
• 10g frissen facsart citromlé
TÖLTELÉK
• 35g dió (én mozsárban törtem)
• 1g fahéj
• 60g baracklekvár (édesítés nélküli)
• 30g kókuszvirág cukor
• kicsi víz ha túl sűrű
Kicsi olaj majd a sütés végén a megkenéshez.
1. A tészta összes alapanyagát gyúrjuk össze, majd hagyjuk pihenni 5 percet.
2. Mialatt pihen a tészta keverjük össze a töltelék hozzávalóit.
3. Lisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát téglalap alakúra, kenjük meg a töltelékkel jó vastagon és csavarjuk fel.
4. A felcsavart rolnit szeljük fel kicsi csigákra.
5. A sütőpapírral kibélelt tepsibe pedig mehetnek is a kis csigák. Hedonitak meg a tetejére is kenhetnek egy kis lekvárt sütés előtt (én kentem👌🏻).
6. 160 fokos előmelegített sütőben kb. 25 perc és készen is vannak.
7. Kivétel előtt még kenük meg olajjal és süssük plusz 2-3 percig, hogy szép fényesek legyenek a kis csigáink.
A recept alapját amúgy a lisztes zacskó hátán lévő kakaóscsiga recept adta – ami szintén mennyei – csak ma kisérletezős kedvemben voltam és egy kicsit tovább gondoltam. Megérte. 😋
Remélem sokan elkészítitek és nektek is finom lesz.
JÓ ÉTVÁGYAT HOZZÁ!